Thuiskok Zoete salami

Droge biscuits vormen een ingrediënt in het veganistische recept 'zoete salami'.
Droge biscuits vormen een ingrediënt in het veganistische recept 'zoete salami'.

Ho, wacht, niet gelijk stoppen met lezen! Zoete salami is natuurlijk geen echte salami, dat zou het hele concept van veganisme nogal teniet doen. De naam is gebaseerd op de vorm, een soort ronde chocoladecake of -koek. En het is echt niet alleen een lekker dessert voor kinderen, juist niet getuige de donkere rum die door het mengsel gemengd wordt.

Maal met de keukenmachine de koekjes en daarna de noten grof. Meng ze in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de poedersuiker. Meng alles goed, schep het op een vel bakpapier, wikkel dat eromheen en rol het mengsel tot een rol. Zet de rol minstens drie uur in de koelkast. Bestrooi de ‘salami’ voor het serveren met de poedersuiker, snijd hem in plakjes en serveer met een lekkere bruine rum.