Wat vindt u van Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer?

Wat vindt ú van de boeken die we in deze krant bespreken? Lees en praat mee met de NRC Boekenclub.

Elke vrijdag recenseren wij in NRC recent verschenen boeken die wij de moeite waard achten. Maar wat vindt ú als lezer eigenlijk van die boeken en die recensies? Om u daarover aan het woord te laten, beginnen wij online de NRC Boekenclub, waarin NRC-abonnees gezamenlijk een boek zullen lezen en u hierna uw commentaar in een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt een boekenpakket, met daarin het volgende boek waarover we met elkaar in discussie gaan. De eerste editie sluiten wij zaterdag 18 mei af met een evenement in boekhandel Scheltema, waarbij we in gesprek gaan met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer.

Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer bijt het spits af. Literair recensent Thomas de Veen bestempelde deze roman op de valreep eind december nog als ‘het boek van het jaar’ en bekroonde het met vijf ballen. Het verhaal gaat over een schrijver die zijn intrek neemt in een hotel, nadat zijn relatie met een kunsthistorica op de klippen is gelopen. De roman gaat allereerst over toerisme, maar mondt uit in de teloorgang van alles wat Europa Europa maakt. Wat Grand Hotel Europa zo geweldig maakt is dat het onze tijd op zoveel manieren neerzet en analyseert, schreef De Veen in zijn recensie. Wat vindt u van dit boek?

Op zaterdag 18 mei om 15.00 uur kunt u zelf met Ilja Pfeiffer in gesprek! Redacteur Thomas de Veen interviewt Ilja Pfeiffer in boekhandel Scheltema in Amsterdam op de vierde verdieping. U moet zich wel even aanmelden. Dat kan hier.

De spelregels

- Wij, de Boekenredactie van NRC, kiezen een Boek van de Maand. Dit is een positief besproken boek met een actueel thema dat momenteel door veel mensen wordt gelezen.

- Wat vindt u van dit boek? Lees mee en laat onderaan dit artikel uw commentaar achter van maximaal 250 woorden.

- U sluit uw mini-recensie af met ●, ●●, ●●●, ●●●● of ●●●●● ballen.

- Deadline: dinsdag 30 april, voor middernacht.

Uit de inzendingen kiest de Boekenredactie een winnaar van de best geschreven mini-recensie. De winnaar ontvangt een boekenpakket.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.