Liverpoolse band Her’s omgekomen bij auto-ongeluk in Californië

De band zou negentien shows geven in de VS. Bij het auto-ongeluk kwam ook hun manager om het leven.

Stephen Fitzpatrick (l) en Audun Laading.
Stephen Fitzpatrick (l) en Audun Laading. Foto via het platenlabel Heist or Hit.

De twee leden van de Liverpoolse band Her’s en hun manager zijn woensdag omgekomen bij een auto-ongeluk in Californië. Het indieduo was op promotietour in de Verenigde Staten. Dat maakt Her’s’ platenmaatschappij vrijdag bekend.

Stephen Fitzpatrick en Audun Laading presenteerden afgelopen augustus hun tweede album: Invitation to Her’s. Hun platenlabel, Heist or Hit, omschrijft Her’s als “één van de meest geliefde aanstormende bands van het Verenigd Koninkrijk.” Heist or Hit schrijft de muzikanten te gaan missen: “Hun energie, levendigheid en talent hebben een stempel gedrukt op ons label. Als mensen waren ze warm, zachtaardig en hilarisch.”

De Britse omroep nam enkele dagen voor het ongeluk in Texas een akoestische live-sessie op met de band. Her’s zou in totaal negentien shows gaan spelen in de VS.


Fitzpatrick groeide op in Barrow-in-Furness in het noordwesten van Engeland. Audun Laading kwam uit Kristiansand in Noorwegen. De heren ontmoetten elkaar tijdens hun studie in Liverpool.

De liedjes van Her’s zijn online miljoenen keren beluisterd. Cool with You is op muziekdienst Spotify hun meest beluisterde nummer. Het is 13 miljoen keer gestreamd: