Podcast

Haagse Zaken: De nieuwe politieke realiteit

Er komt een relatief nieuwe partij als grootste partij de Eerste Kamer binnen. Hoe gaat de coalitie om met zo’n nieuweling waarvan de leden geen rekening houden met de geschreven en ongeschreven politieke regels.

Ook in 1966 was er een verrassende winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen: de Boerenpartij. De lijsttrekker Hendrik Koekoek keerde zich tegen de elite, nam geen blad voor de mond en moest niets hebben van wat Thierry Baudet nu het ‘partijkartel’ noemt. Hoe werd er toen met deze partij omgegaan? Presentator Lamyae Aharouay bespreekt het met Petra de Koning, Tom-Jan Meeus en Guus Valk van de politieke redactie van NRC.

Luister ook de vorige alevering van Haagse Zaken: Hier komt de ideologie van Forum voor Democratie vandaan.