In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Deze man en de andere migranten die om hem heen in tenten slapen, hebben zich gevestigd in de gymschool van een verlaten schoolgebouw in Saint-Herblain, even buiten Nantes. In de Jeanne-Bernard-school leven nu zo'n 250 migranten. Op verzoek van de eigenaar van het gebouw, het bisdom, werd deze week bekeken of de mensen konden worden uitgezet.
Foto Loic Venance/AFP
In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, woedde donderdag een enorme brand in een hoog kantorencomplex. De brandweer moest uren blussen. Autoriteiten vrezen dat veel kantoormedewerkers vastzaten in het gebouw tijdens de brand.
Foto Munir Uz Zaman/AFP
Julian Smith, 'chief whip' van de Britse conservatieven, heeft zijn telefoon laten vallen. Hij blijft wel in zijn auto zitten terwijl hij het apparaat zoekt. Smith heeft in het Lagerhuis de taak om fractiediscipline af te dwingen rond belangrijke stemmingen. Hij bracht dinsdag een bezoek aan premier Theresa May, in haar ambtswoning aan Downing Street in Londen.
Foto Peter Nicholls/Reuters
Chinese soldaten wonen een herdenkingsceremonie bij voor de dodelijke slachtoffers van een explosie de zich vorige week voordeed bij een chemische fabriek in de stadsprefectuur Yancheng. Volgens lokale auoriteiten kwamen daarbij 78 mensen om.
Foto EPA
Deze Kirgizische erewachten waren net bij een ceremonie ter ere van Vladimir Poetin's bezoek aan Kirgizië, in de hoofdstad Bisjkek.
Foto Maxim Shemetov/Reuters
De rook trekt op uit uitgebrande auto's en verwoeste en beschadigde gebouwen in het dorp Baghouz. Dit was het laatste bolwerk van de terreurbeweging Islamitische Staat: hun laatste stukje grondgebied, in de Syrische provincie Deir ez-Zor. Er is weken hard gevochten om de IS-leden hier te verdrijven, door de voornamelijk Koerdische troepen van de Democratische Syrische Strijdkrachten (SDF). Vorige week werd bekend dat Baghouz was heroverd.
Foto Giuseppe Cacace/AFP
Op deze foto is Mexico links te zien en de Verenigde Staten rechts. De grensmuur tussen beide landen is duidelijk te zien - en ook waar die eindigt, bij Nido de las Aguilas, in het oosten van de Mexicaanse stad Tijuana. Deze week werd de muur weer onderwerp van discussie, toen bekend werd dat het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, een miljard dollar uit andere budgetten van het ministerie vrij zou maken voor de bouw van een fysieke muur. Dat besluit viel slecht bij Democraten in het congres.
Foto Guillermo Arias/AFP
Deze jonge vrouwen brengen een bezoek aan het paleiscomplex Gyeongbokgung in Seoul. Dat is het grootste paleis uit de Joseondynasti. Het werd in 1395 afgebouwd. Voor de gelegenheid, en zeker voor de foto, dragen ze traditionele Hanbok-kledij. Het is een trend geworden voor jonge Zuid-Koreanen om zulke klederdrachten te dragen (vaak is de kleding gehuurd) tijdens bezoeken aan historische plaatsen.
Ahn Young-joon/AP
Arbeiders op de bouwplaats van een nieuw flatgebouw in een buitenwijk van Bagdad. In Irak lijkt de veiligheidssituatie flink verbeterd, nu IS is verslagen. Overal in het land worden projecten voor de wederopbouw opgezet, al is nog steeds veel internationale steun nodig. Daarvoor hoopt Irak vooral investeringen van bedrijven uit Europa en de Arabische golfstaten binnen te halen.
Foto Murtaja Lateef/EPA
Deze schoenen zijn achtergebleven in een auto die werd beschadigd door de raketaanval die deze week een huis in het Israëlische dorp Mishmeret trof. Door de raket die hier, iets ten noorden van Tel Aviv, neersloeg, raakten volgens lokale autoriteiten vijf mensen gewond. De verhoudingen tussen Hamas en Israël stonden deze week op scherp.
Foto Jack Guez/AFP
Dansers doen zich voor als 'menselijke beeldhouwwerken' tijdens een expositie in Hong Kong. Het was een tentoonstelling van de Australische kunstenaar Willi Dorner. In zijn werk onderzoekt hij - vaak in de publieke ruimte - de relatie tussen het lichaam en levenloze objecten.
Foto Jerome Favre/EPA
Drommen mensen komen er op af: de kersenbomen bij de boeddhistische Jimingtempel in het Chinese Nanjing staan in bloei. De bloei is van korte duur. (Dit bijschrift is op 2 april aangepast.)
Foto Reuters
Een oudere man ligt op de grond - de zak voedsel die hij vasthad, is hem net uit de handen gerukt. Bij Nyamatande Village in Mozambique werd begin deze week per helikopter voedelhulp gebracht: de Zuid-Afrikaanse luchtmacht deelde zakken rijst uit. Na cycloon Idai komt hulp op gang rond de kuststad Beira, maar er dienen zich alweer nieuwe problemen aan. Zo zijn in het gebied dat overstroomde, al 139 gevallen van cholera vastgesteld. Deze week werden door de Wereldgezondheidsorganisatie daarom ook vaccins naar Beira gestuurd. Het dodental als gevolg van het natuurgeweld is gestegen tot boven de zevenhonderd, met dodelijke slachtoffers in Mozambique, Malawi en Zimbabwe.
Foto Phill Magakoe/AP
Twee herten vechten in het park Hirschgarten in München, waar herten worden gehouden.
Foto Sina Schuldt/AP
Een vrouw in bruidskleding poseert voor een portret in een drukke straat in Xi'an. In deze stad, ooit de hoofdstad van China, staat het beroemde Terracottaleger.
Foto Mark Schiefelbein/AP