Aanklacht VS

‘Facebook discrimineert via gerichte reclame’

De Amerikaanse regering beschuldigt Facebook van discriminatie via woningadvertenties. Het ministerie voor Volkshuisvesting kondigde de rechtszaak donderdag aan. Aanbieders van woningen kunnen via Facebook hun advertenties alleen laten zien aan een selecte groep mensen: bijvoorbeeld alleen aan mannen, of niet aan mensen die in bepaalde wijken wonen. In een schriftelijke reactie zegt het sociale-mediabedrijf verbaasd te zijn over de aanklacht, omdat het juist met het ministerie samenwerkte om discriminatie te voorkomen. Volgens Facebook heeft het het afgelopen jaar duizenden technische opties geschrapt die adverteerders konden misbruiken. Vorige week maakte Facebook bekend dat het zijn opties voor gerichte reclame ook zou verwijderen bij advertenties voor kredieten en vacatures. Dat deed het bedrijf na druk van belangengroepen. (AP)