Ruim dertig doden bij verkeersongeluk Guatemala

Een truck reed in op een menigte die volgens verschillende lokale media bij een ongeluk stond dat zojuist was gebeurd. Negen mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De Guatemalteekse president Jimmy Morales betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk tijdens een persconferentie woensdagnacht.
De Guatemalteekse president Jimmy Morales betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk tijdens een persconferentie woensdagnacht. Foto Orlando Sierra/AFP

In het westen van Guatemala zijn woensdagnacht volgens de hulpdiensten tweeëndertig doden gevallen toen een truck op een groep mensen inreed. Volgens persbureau Reuters zijn negen ernstig gewonden naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Het fatale ongeluk vond plaats langs de weg in de plaats Nahualá. De chauffeur van de vrachtwagen verloor mogelijk de macht over het stuur en raakte vervolgens de menigte. Volgens sommige lokale media stond de groep omstanders bij een ongeluk dat zojuist was gebeurd en waarbij iemand was overleden. Het slachtofferaantal wordt mogelijk bijgesteld. Volgens de brandweer is er sprake van achttien doden, meldt persbureau AFP.

President Jimmy Morales betuigde op Twitter zijn medeleven aan de nabestaanden. “Momenteel proberen we waar mogelijk de nabestaanden te ondersteunen. Mijn condoleances.”

Het is een van de dodelijkste verkeersongelukken van de afgelopen jaren in het Centraal-Amerikaanse land. In 2013 kwamen 43 mensen om het leven toen een bus van een klif af reed.

Twitter avatar jimmymoralesgt Jimmy Morales Con mucho pesar lamento la tragedia ocurrida en el municipio de Nahualá, Sololá que ha dejado más de 30 fallecidos a causa de un accidente de tránsito. En estos momentos estamos coordinando acciones para brindar todo el apoyo a los familiares de las víctimas. Mi sentido pésame.