Wielrennen

Groenewegen verslaat topsprinters in De Panne

Wielrenner Dylan Groenewegen heeft op overtuigende wijze de Driedaagse Brugge-De Panne op zijn naam geschreven. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma versloeg in de eindsprint met overmacht de Colombiaan Fernando Gaviria en de Italiaan Elia Viviani. Voor Groenewegen (25) is het al zijn vijfde zege van het seizoen. Hij won eerder deze maand twee ritten in Parijs-Nice. In februari behaalde hij ritzeges in de Ronden van Algarve en Valencia. „Het zijn hele sterke renners die ik hier versla”, concludeerde Groenewegen na afloop. Gaviria won vorig jaar net als zijn Nederlandse rivaal twee ritten in de Tour de France en droeg bovendien de gele trui. Italiaans kampioen Viviani boekte in 2018 onder meer vier ritzeges in de Giro en drie in de Vuelta. Maar in de eindsprint in De Panne waren ze kansloos tegen Groenewegen, die aanvankelijk niet van plan was mee te doen aan de Vlaamse eendagskoers. Pas vorige week besloot hij deelname aan de loodzware Ronde van Catalonië te verruilen voor een debuut in de klassieker Milaan-Sanremo (78ste) en een start in de Driedaagse Brugge-De Panne. „Als ik de eerste twee etappes van de Ronde van Catalonië zag, heb ik niet zoveel gemist”, aldus Groenewegen, die zondag ook Gent-Wevelgem rijdt. (ANP)