Raisa Taranenko (76) laat de geïmproviseerde muur van brandhout zien die haar moet beschermen tegen granaatscherven. Haar huis staat op slechts zeshonderd meter van de frontlijn "Er is geen hoop", zegt ze.

Foto Gleb Garanich/Reuters

Stemmen aan het front

Komende zondag vinden de presidentsverkiezingen plaats in Oekraïne – ook in Zajtseve, een dorpje op de frontlinie tussen het Oekraïense regeringsleger en pro-Russische separatisten.

De frontlinie tussen het Oekraïense regeringsleger en de de pro-Russische rebellen loopt dwars door het dorpje Zajtseve. Deze zandweg ligt op een steenworp afstand van de loopgraven. Foto Gleb Garanich/Reuters

Vitali Kojedla (86) poseert in de keuken van zijn huis in Zajtseve. Kojedla’s huis is beschadigd door artilleriegranaten. Vanwege de beschietingen zijn veel dorpsbewoners vertrokken. Foto Gleb Garanich/Reuters

De inwoners van Zajtseve, krijgen gratis brood. Foto Gleb Garanich/Reuters

Nikolaj Joesjkov (70) kijkt naar een inslag in het raam van zijn huis. Het conflict heeft de familie Joesjkov verdeeld. Nikolaj woont met zijn zoon en dochter in gebied dat door het Oekraïense regeringsleger wordt gecontroleerd. Een andere dochter woont in rebellengebied. Daar zal niet worden gestemd. Foto Gleb Garanich/Reuters

De keuken van Vitali Kojedla’s huis in Zajtseve, dat beschadigd is door de constante beschietingen. Foto Gleb Garanich/Reuters

Een vrouw zit voor haar huis in Zajtseve. Veel ramen zijn dichtgespijkerd met planken, als bescherming tegen rondvliegende granaatscherven. Foto Gleb Garanich/Reuters

Raisa Taranenko (76) laat de geïmproviseerde muur van brandhout zien die haar moet beschermen tegen granaatscherven. Haar huis staat op slechts zeshonderd meter van de frontlijn “Er is geen hoop”, zegt ze. Foto Gleb Garanich/Reuters

Raisa Taranenko praat met haar buurman Nikolaj Joesjkov. Haar huis staat op slechts zeshonderd meter van de frontlijn. “Vrede, we hebben vrede nodig”, zegt Taranenko. Foto Gleb Garanich/Reuters

Een beschadigd huis in Zajtseve. Foto Gleb Garanich/Reuters

In dit huis in Zajtseve is een granaat ingeslagen. Foto Gleb Garanich/Reuters

Burgers staan in de rij voor een paspoortcontrole op de frontlinie tussen het Oekraïense regeringsleger en de pro-Russische separatisten in Majorsk. Meer dan een miljoen mensen steken ieder jaar de vijfhonderd meter lange frontlinie over. Foto Gleb Garanich/Reuters

En bus passeert de frontlinie in Majorsk, Oekraïne. Foto Gleb Garanich/Reuters

Leden van het Oekraïense Azov-bataljon op de frontlinie bij het dorpje Travneve. Foto Gleb Garanich/Reuters

Oekraïense militairen lopen langs een bord dat waarschuwt voor mijnen langs de frontlinie bij Majorsk, in het oosten van Oekraïne. Foto Gleb Garanich/Reuters