Hanna en andere series van week 13

Online videodiensten Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen.

Esmé Creed-Miles in de Amazon-serie Hanna.
Esmé Creed-Miles in de Amazon-serie Hanna. Jonathan Prime

Hanna

De thrillerserie Hanna is gebaseerd op de gelijknamige speelfilm. De titelrol werd destijds gespeeld door Saoirse Ronan, nu neemt Esmé Creed-Miles het over. De basis van het verhaal is hetzelfde: de jonge Hanna groeide op in de bossen, waar ze door haar vader getraind is. Als ze van hem wordt gescheiden door een CIA-agent zijn de rapen gaar en moet ze haar overlevingstraining in de praktijk brengen. Ook met Joel Kinnaman en Mireille Enos, eerder samen te zien in de Amerikaanse The Killing. Amazon Prime, acht afleveringen.

The Legend of Cocaine Island

Na de veelbesproken documentaire over het rampzalig verlopen Fyre Festival komt Netflix met de volgende productie die viral kan gaan. The Legend of Cocaine Island vertelt het verhaal van Rodney Hyden, een man die denkt dat er twee miljoen dollar aan cocaïne verborgen ligt op een eiland. Netflix, 87 minuten.

The Miracle

Een Italiaanse serie met bovennatuurlijke elementen. Tijdens een inval bij een bendeleider wordt een Mariabeeldje gevonden dat menselijk bloed huilt. De serie volgt de levens van mensen die in contact komen met het beeld. NPO Start Plus, acht afleveringen.