liquidatie

26 jaar celstraf voor Utrechtse vergismoord

De twee hoofdverdachten van de vergismoord op Hakim Changachi in Utrecht zijn beiden veroordeeld tot celstraffen van 26 jaar. Volgens de rechtbank hebben Guyno O. (26) en Ferrel T. (32) in de nacht van 11 op 12 januari 2017 Changachi doodgeschoten voor zijn flat in de Utrechtse wijk Overvecht. De schutters hadden het eigenlijk voorzien op een crimineel die in dezelfde flat woonde. Nadat bleek dat de schutters de verkeerde man hadden doodgeschoten, hebben zij geprobeerd om alsnog de juiste persoon te liquideren. Dat was, bleek later uit ontsleutelde PGP-berichten, crimineel Khalid H. De politie wist deze moord te voorkomen.

Naar aanleiding van de vergismoord stapte kroongetuige Nabil B. naar de politie. Hij legde gedetailleerde verklaringen af, waaruit onder meer bleek dat de opdrachtgever deze moord Redouan T. is, een topfiguur uit de cocaïnemaffia. (NRC)