Thuiskok

Lasagnette kikkererwten

Kikkererwten is een van de eerste ingrediënten waar ik aan moet denken als het om vegetarisch eten gaat. Misschien omdat mijn vriendin en ik doordeweeks vaak een pitabroodje met falafel, tahinsaus, rucola en avocado eten. Deze lasagne met kikkererwten en kerrie is iets meer werk; het resultaat is een gerecht dat een Italiaanse pasta combineert met Indiase smaken.

Als u gedroogde kikkererwten gebruikt, week ze dan een nacht in warm water met een theelepel zuiveringszout. Spoel de kikkererwten de volgende dag af, doe ze in een pan met twee keer de hoeveelheid water en een snufje zout en breng het aan de kook. Kook de kikkererwten tot ze zacht zijn en giet ze af. Verhit de groentebouillon en zet hem opzij. Bak in een grote hapjespan de ui, de knoflook, het laurierblad en de rozemarijn in de olijfolie tot alles goudbruin is. Voeg de kerriepoeder, de kikkererwten en groentebouillon toe, breng het aan de kook en kook het acht minuten. Houd het warm.

Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Schep de pasta zodra hij gaar is bij het kikkererwtenmengsel. Roer voorzichtig, voeg indien nodig meer kookvocht toe. Proef of er nog zout en peper bij moet en serveer het meteen met het basilicum en wat extra vergine olijfolie erover.