Recensie

Recensie Muziek

S10 deelt haar zware bagage met de wereld

Het leven van de jonge Stien den Hollander (2000) is, als je de muziek die ze maakt onder het pseudoniem S10 moet geloven, op z’n minst heftig te noemen. Op haar projecten Antipsychotica en Lithium schetste ze een gitzwart beeld vol angst, psychoses, stemmen in haar hoofd en haar ervaring in een isolatiecel van een psychiatrische inrichting.

Uit haar nieuwe EP Diamonds (5 nummers) blijkt dat ze bepaalde dingen een plek heeft kunnen geven. In het benauwde tweeluik ‘Volt’ is ze de wanhoop nog nabij, maar later klinkt de productie zonniger. Ze bezingt de liefde met abstracte zinnen in de titeltrack en in het zomerse ‘Ik Heb Jouw Back’ uit ze de wens om samen te vluchten van alles. Tegelijkertijd is ze zich ervan bewust dat ze een stoorzender kan zijn in een relatie. Ze levert minder zware muziek af dan voorheen, maar van een leien dakje gaat het nog niet. Met Diamonds deelt S10 weer een beetje van haar bagage met de wereld. Hopelijk helpt het haar en inspireert het anderen.