Regiojournaal

Nieuws uit de regio na NOS Journaal vanaf april

De NPO gaat regiojournaals uitzenden in samenwerking met drie regionale omroepen. De nieuwsblokken gaan ‘Kijk op de Regio’ heten, beslaan vijf minuten en worden op werkdagen na het NOS Journaal van 18.00 uur uitgezonden op NPO2 . De proef gaat van start met de regio’s Friesland, Gelderland en een groot deel van het Rijnmondgebied in Zuid-Holland. Inwoners van deze gebieden zien dan een regiogebonden nieuwsblok. Daarvoor dienen zij wel televisie te kijken via Ziggo, Kabelnoord of CAI Harderwijk. Andere kijkers zien in die vijf minuten een samenvatting van het regionale nieuws uit alle regio’s. De proef duurt drie maanden, waarna de regiojournaals worden geëvalueerd. Met het extra nieuws uit de regio geeft de NPO uitvoering aan het regeerakkoord van Rutte III. (NRC)