Opinie

Paddentrek

Jaarlijks gemarkeerd in mijn agenda: de paddentrek. Kikkers, padden en zelfs salamanders trekken over het pad dat van de weg naar ons huis voert, richting wetering. Na een restaurantbezoek stuurt mijn echtgenoot de auto in slakkengang over het pad. Voor hem uit lopend help ik overstekende amfibieën naar de overkant. Bijna bij ons huis aangekomen stopt achter ons een auto. Er springt een jongen uit die mij vraagt of alles in orde is. Argwanend kijkt hij naar de bestuurder van mijn volgwagen. Pas als ik hem heb overtuigd dat het echt mijn echtgenoot is, keert hij om en geeft gas. We kijken hem na, scheurend richting de weg, over het pad.

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via ik@nrc.nl