Mazelenepidemie

Voorstad van New York weert ongevaccineerde kinderen

Kinderen die niet gevaccineerd zijn, mogen zich in een voorstad van New York niet meer op openbare plekken als scholen en winkelcentra vertonen. De autoriteiten in Rockland County hebben dat dinsdag bepaald. Ze hopen zo een mazelenepidemie te stoppen. Dit jaar zijn er ruim driehonderd gevallen van mazelen vastgesteld in de VS, terwijl de ziekte er begin deze eeuw nog uitgeroeid leek; 48 besmettingen hadden plaats in Rockland County, waar de vaccinatiegraad onder de 75 procent ligt. De autoriteiten hopen dat de kinderziekte zich door de maatregel minder snel verspreidt. Ook willen ze ouders van niet ingeënte kinderen op andere gedachten brengen. De ouders van ongevaccineerde kinderen die het verbod overtreden, kunnen een boete van 500 dollar of zes maanden cel krijgen. (NRC)