Filmoverzicht: in ‘Dumbo’ laat zelfs het olifantje je koud, oorlogsgeweld zonder sensatiezucht in ‘A Private War’

Recensies Naar de film deze week? De remake van ‘Dumbo’ is visueel fraai, maar zonder hart. ‘A Private War’ richt zich op de onschuldige slachtoffers van oorlog, niet de politiek erachter.

 • ●●●●●

  Dumbo: Drama

  Disneys ‘live action-remake’ van ‘Dumbo’ vat de klassieker uit 1941 samen, waarop een zielloze tweede film volgt over gezinsherstel op meerdere niveaus. Lees de recensie: Zelfs het olifantje laat je koud

  Regie: Tim Burton. Met: Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito, Michael Keaton, Nico Parker, Finley Hobbins. In: 145 bioscopen

 • ●●●●●

  The Aftermath: Oorlogsdrama

  In ‘The Aftermath’ ontstaat kort na de Tweede Wereldoorlog een verhouding tussen een Duitse architect en de vrouw van een Britse militair. Smaakvol gedaan, maar voorspelbaar. Lees de recensie: Liefde in de ruïnes van WOII

  Regie: James Kent. Met: Keira Knightley, Jason Clarke, Alexander Skarsgård. In: 66 bioscopen

 • ●●●●

  Mario: Drama

  Voetballende homo’s houden zich angstvallig stil. Over de druk om in de kast te blijven gaat ‘Mario’, een iets te lange maar goed gemaakte film. Lees de recensie: Een film over homo’s voor in de sportkantine

  Regie: Marcel Gisler. Met: Max Hubacher, Aaron Altaras, Jessy Moravec. In: 16 bioscopen

 • ●●●●●

  C’est ça l’amour: Drama

  Geïnspireerd op haar eigen jeugd maakte regisseur Claire Burger een film over een moeder die haar gezin verlaat. Een wijs en innemend verhaal dat toch niet werkelijk raakt. Lees de recensie: Frans bourgeois-drama over een vader van goede wil

  Regie: Claire Burger. Met: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg. In: 12 bioscopen

 • ●●●●●

  Wajib: Roadmovie

  ‘Wajib’ schetst een portret van een christelijke en weinig gefilmde minderheid in Nazareth, de ‘Arabische hoofdstad van Israël’. Droogkomische tussenzinnetjes in gesprekken wijzen naar grotere problemen. Lees de recensie: Plicht is ingewikkeld voor christelijke Arabieren in ‘Wajib’

  Regie: Annemarie Jacir. Met: Mohammad Bakri, Saleh Bakri. In: 19 bioscopen

 • ●●●●●

  Bon Dieu 2: Komedie

  Na de Franse megahit ‘Bon Dieu’ – waarin driftkikker Claude zijn vier getinte schoonzonen leerde accepteren – moet hij in dit vervolg voorkomen dat ze emigreren. Lees de recensie: Franse komedie is iets te knus in tijden van gele hesjes

  Regie: Philippe de Chauveron. Met: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Élodie Fontan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Julia Piaton. In: 36 bioscopen

 • ●●●●

  Ash is Purest White: Misdaadepos

  ‘Ash is Purest White’ gaat expliciet over de gevolgen van de bouw van de Drieklovendam in China. Regisseur Jia Zhangke laat zien hoe de levens van gewone mensen speelbal zijn van grotere historische, sociale en economische stromingen. Lees de recensie: Een onromantisch verhaal van een fatale liefde

  Regie: Jia Zhangke. Met: Zhao Tao, Liao Fan, Xu Zheng. In: 21 bioscopen

 • ●●●●●

  The Beach Bum: Komedie

  Matthew McConaughey zoekt in ‘The Beach Bum’ de relaxte vibe van Lebowski, maar oogt eerder als een vervelende, verwende puber van middelbare leeftijd. Lees de recensie: Een eenmans ‘Pussy Posse’

  Regie: Harmony Korine. Met: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Jonah Hill. In: 45 bioscopen

 • ●●●●

  A Private War: Drama

  ‘A Private War’ gaat over het leven van oorlogsverslaggever Marie Colvin. De film richt zich op de onschuldige slachtoffers van oorlog, niet de politiek erachter. Lees de recensie: Oorlogsgeweld zonder sensatiezucht

  Regie: Matthew Heineman. Met: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci. In: 35 bioscopen

 • ●●●●●

  Thunder Road: Tragikomedie

  ‘Thunder Road’ zit vol bizarre momenten. Maar na afloop merk je dat je genegenheid bent gaan voelen voor hoofdpersonage Jim Arnaud, een politieagent die geen idee heeft hoe hij zijn leven moet leven. Lees de recensie: Tragisch, irritant of enorm geestig?

  Regie: Jim Cummings. Met: Jim Cummings, Kendal Farr, Nican Robinson, Chelsea Edmundson. In: 18 bioscopen