EK-kwalificatie

Opmerkelijke inhaalrace levert Denen een punt op

Denemarken heeft in de EK-kwalificatie gelijkgespeeld bij Zwitserland: 3-3. De Denen maakten in Basel in de laatste zes minuten een achterstand van 3-0 ongedaan. Zwitserland leidde ruim door doelpunten van Remo Freuler, Granit Xhaka en Breel Embolo. Mathias Jørgensen bracht de Denen in de 84e minuut op 3-1, waarna ook Christian Gytkjær en Henrik Dalsgaard (in blessuretijd) nog doel troffen.

Ook het duel tussen Noorwegen en Zweden eindigde in 3-3. De Noren kwamen in Oslo op 2-0 door goals van AZ-aanvaller Bjørn Maars Johnsen en Joshua King. In de 70ste minuut miste Andreas Granqvist een penalty voor Zweden, maar Viktor Claesson schoot in de rebound de 2-1 binnen. Een eigen doelpunt van de Noor Haavard Nordtveit en een treffer van Robin Quaison bezorgden Zweden een voorsprong, maar Ola Kamara maakte in de zesde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker voor de Noren. (NRC)