Recensie

Recensie Muziek

De progrock-geest nog éénmaal uit de fles

De oerbezetting van de Haagse progressieve popgroep Supersister bestond slechts vijf jaar en kwam na 1972 alleen nog een paar keer bij elkaar voor kortstondige reünies. Als eerbetoon aan de overleden Sacha van Geest (dwarsfluit) en Ron van Eck (bas) roepen toetsenman Robert Jan Stips en drummer Marco Vrolijk de geest nog eenmaal uit de fles, met medewerking van oude muziekvrienden als Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen, die lastige, Golden Earring-vreemde maatsoorten instudeerden. ‘I Am You Are Me/Transmitter’ draagt Supersisters onmiskenbare signatuur van muziek die complex in elkaar steekt maar toch lichtvoetig klinkt. Zang van Henk Hofstede en Joke Geraets (The Nits) en een parlando van Freek de Jonge lijken er aan de haren bijgesleept. De trots van de Nederlandse progrock anno 1970 ligt nog ergens diep in deze muziek begraven.

Live: 8/4 Paard, Den Haag. 9/4 Paradiso, Amsterdam.