Thuiskok

Pesto gedroogde tomaten

Omdat de inhoudsopgave zo overzichtelijk is, volgen we deze week het menu van voorgerechtjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Vandaag beginnen we met een hapje vooraf, een antipasti zo u wilt, van pesto van zongedroogde tomaten die u overal op kunt smeren of bij kunt gebruiken, bijvoorbeeld met bruschetta, in een verse tomatensaus en in sladressings.

Was de zongedroogde tomaten en dep ze droog. Breng twee liter water aan de kook, schenk de azijn erbij en kook de tomaten zes minuten. Giet ze af en dep ze goed droog. Rooster de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn. Pureer de tomaten, de kruiden, de kappertjes, de geroosterde pijnboompitten en de chilipoeder met zo veel olijfolie dat het een dikke gladde pasta wordt. Als u de pesto wil bewaren, doe hem dan in glazen potten en voeg indien nodig meer olijfolie toe.