EK-kwalificatie

Portugal speelt opnieuw gelijk en ziet Cristiano Ronaldo geblesseerd uitvallen

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto MARIO CRUZ/EPA

Regerend Europees kampioen Portugal speelde maandag ook in zijn tweede EK-kwalifictieduel gelijk. In Lissabon werd het tegen Servië 1-1. Ajacied Dusan Tadic opende in de zevende minuut de score voor de Serviërs uit een strafschop. De gelijkmaker van Portugal viel in de 42e minuut, toen Danilo Pereira van afstand fraai raak schoot. Vrijdag kwam Portugal voor eigen publiek tegen Oekraïne ook al niet tot winst (0-0).

De Portugezen zagen Cristiano Ronaldo na een half uur naar de kant gaan. De 34-jarige aanvaller van Juventus greep na een sprint naar zijn hamstring. Hoe ernstig de blessure is moet blijken, Juventus speelt over twee weken in de kwartfinale van de Champions League tegen Ajax. Ronaldo was na afloop tegenover Portugese media optimistisch: „Ik ken mijn lichaam heel goed. Ik weet dat ik zonder problemen binnen een tot twee weken weer fit ben.”

Wereldkampioen Frankrijk won in Parijs ook zijn tweede kwalificatiewedstrijd. Tegen IJsland werd het 4-0 door doelpunten van Samuel Umtiti, Olivier Giroud, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann.

Ook Engeland is goed begonnen aan de EK-kwalificatie. Na de 5-0 zege op Tsjechië vrijdag, werd nu met 5-1 gewonnen bij Montenegro. De Engelse goals kwamen van Ross Barkley (2), Michael Keane, Harry Kane en Raheem Sterling. (ANP)