Beau van Erven Dorens in gesprek met RTL over programma op de late avond

Van Erven Dorens presenteerde in de zomer van 2017 al het programma RTL Summer Night.

Beau van Erven Dorens presenteerde in 2017 het programma RTL Summer Night.
Beau van Erven Dorens presenteerde in 2017 het programma RTL Summer Night. Foto Levin den Boer/ANP

Presentator Beau van Erven Dorens (48) is met RTL in gesprek over een programma op de late avond bij RTL 4. Dat heeft hij dinsdag in de ochtendshow Mattie & Marieke op radiozender Qmusic gezegd. Al langere tijd doen geruchten de ronde dat Van Ervens Dorens de nieuwe presentator van RTL Late Night wordt.

De 48-jarige presentator wilde niets kwijt over het soort programma waarover hij met de zender in gesprek is. Van Erven Dorens zei wel dat hij zijn huidige programma’s RTL Boulevard, Beau Five Days Inside en Het Rotterdam Project “nooit zou willen opgeven”.

Lees ook: Twan Huys en RTL Late Night: een op alle fronten mislukt project

Twan Huys

Beau van Erven Dorens werd al eerder genoemd als opvolger van Humberto Tan bij RTL Late Night. Maar na het vertrek van Tan begin vorig jaar werd niet Van Erven Dorens, maar Twan Huys aangesteld als het nieuwe gezicht van RTL Late Night. Dat bleek geen succesvolle combinatie, want begin deze maand werd het programma vanwege tegenvallende kijkcijfers van de buis gehaald. In de zomermaanden van 2017 was Van Erven Dorens wel al presentator van de zomerversie van RTL Late Night, RTL Summer Night

In oktober won Van Erven Dorens de Gouden Televizier-Ring voor zijn programma Beau Five Days Inside, waarvoor hij onder meer vijf dagen in een hospice, een tbs-instelling en een bejaardenopvang voor verslaafden verbleef. Hij kreeg ook de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. Door mediavlakblad Broadcast Magazine werd Van Erven Dorens uitgeroepen tot Omroepman van het jaar 2018.