Acht jaar cel voor man die tennisster Kvitova neerstak

De man deed alsof hij de boiler van Kvitova kwam controleren. Eenmaal binnen, belaagde hij haar van achteren met een mes.

Kvitova op een persconferentie na een wedstrijd op de Australian Open, afgelopen januari.
Kvitova op een persconferentie na een wedstrijd op de Australian Open, afgelopen januari. Foto Adnan Abidi/Reuters

Een man die in december 2016 de Tsjechische tennisster Petra Kvitova neerstak, is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. Dat melden Tsjechische media. Kvitova, de nummer 2 van de wereldranglijst, raakte bij de aanval ernstig gewond.

De dader, de 33-jarige Radim Zondra, drong het huis van de tennisster binnen door te doen alsof hij haar boiler kwam inspecteren. Eenmaal binnen belaagde hij haar van achteren en hield hij een mes tegen haar keel. Kvitova wist zichzelf te bevrijden, maar tijdens de strubbeling kreeg ze een diepe sneeën in haar linkerhand.

Achteraf verklaarde ze dat er “overal bloed lag”. Haar pezen, vingers en zenuwen raakten zwaar beschadigd. Ze moest een urenlange operatie ondergaan en kon vijf maanden lang niet tennissen.

Zondra kon tot twaalf jaar celstraf krijgen. Hij zegt onschuldig te zijn. Het is onduidelijk of de man in hoger beroep gaat. Hij zit al in de gevangenis, vanwege een veroordeling voor een ander misdrijf.