West-Afrika

Slachtpartijen tegen herdersvolk in Mali eisen zeker honderd doden

Bij aanvallen van gewapende strijders op dorpen in Mali zijn zaterdag ruim honderd doden gevallen, onder wie kinderen en (zwangere) vrouwen. De aanvallen lijken de dodelijkste van de afgelopen tijd. Mali heeft in toenemende mate te maken met etnisch en jihadistisch gemotiveerd geweld. Vorig jaar kwamen honderden burgers om. Volgens getuigen zouden gewapende mannen zaterdagmiddag de dorpen Ogossagou en Welingara, in het midden van Mali, hebben omsingeld. Daarna gingen ze tot de aanval over. De achtergrond van het geweld is vooralsnog onduidelijk. De slachtoffers zouden tot de Fulani horen, een islamitisch nomadenvolk. Aan Al-Qaeda en IS gelieerde terreurgroepen zetten stammen tegen elkaar op, wat geregeld tot geweld leidt. (AP, Reuters)