Israël

Netanyahu breekt bezoek aan VS af na raketaanval vanuit Gaza

De Israëlische premier Netanyahu heeft maandag zijn bezoek aan de VS afgebroken vanwege een raketaanval waarbij zeven gewonden vielen. Israël zegt dat Hamas achter de aanval uit Gaza zit. De raket kwam ten noorden van Tel Aviv terecht, ruim 70 kilometer van de grens met Gaza. Er vielen gewonden, geen doden. Netanyahu noemde de aanval volgens de krant Haaretz „crimineel” en kondigde aan dat Israël „krachtig zal reageren”. Hij keert terug om „de operatie van dichtbij te begeleiden”. De premier was zondag in de VS aangekomen voor een vierdaags bezoek, maar vliegt maandag na een ontmoeting met Trump terug. Begin april zijn er verkiezingen in Israël, waarbij Netanyahu volgens de peilingen niet zeker is van herverkiezing. (AP, Reuters)