Hockey

Den Bosch profiteert van remise bij Amsterdam-SCHC

De hockeysters van Den Bosch zijn terug aan de kop van de ranglijst in de hoofdklasse. De Bossche vrouwen wonnen in Den Haag met 2-0 van HDM en zagen de concurrentie punten verliezen. Amsterdam en SCHC, tot zondag gedeeld koploper, speelden in een onderling duel gelijk: 2-2. In het Wagenerstadion kende SCHC een vliegende start toen Ginella Zerbo in de tweede minuut de bal in het Amsterdamse doel werkte. Binnen een kwartier maakte de topscorer er met haar twintigste doelpunt van het seizoen 2-0 van. Op slag van rust deed de thuisclub iets terug via Marijn Veen en in de slotseconden van de wedstrijd bezorgde Maria Verschoor Amsterdam alsnog een punt. Den Bosch heeft 41 punten, Amsterdam en SCHC volgen op een punt. Nummer vier Oranje-Rood zette een grote stap richting de play-offs door op eigen veld in Eindhoven Kampong te verslaan (2-1). Oranje-Rood heeft 38 punten en staat, met nog vijf wedstrijden te spelen, negen punten voor op nummer vijf Laren.

Bij de mannen is de strijd om een plaats in de play-offs nog niet beslist. Koploper Bloemendaal (6-1 bij SCHC ) en nummer twee Kampong (1-0 tegen Oranje-Rood) lijken de strijd om de landstitel niet mis te kunnen lopen, maar achter deze twee clubs strijden vier teams om twee plekken: HGC, Oranje-Rood, Amsterdam en Den Bosch. (NRC)