Rijkswaterstaat

Weer afhakers bij aanbesteding snelweg, nu voor verbreding A9

Bouwbedrijven Ballast Nedam en Fluor hebben zich teruggetrokken uit aanbesteding van de verbreding van de snelweg A9 tussen Holendrecht en Badhoevedorp. Dat meldde het vakblad Cobouw vrijdag. Voor het project is bijna 800 miljoen euro begroot. Het consortium van Ballast Nedam en Fluor haakte vooral af vanwege het budget dat Rijkswaterstaat voor het project uittrok, zeiden bronnen tegen Cobouw. Er zijn nu nog slechts twee inschrijvers over voor het project. Vergelijkbare problemen ontstonden eind vorig jaar ook bij de lopende aanbesteding voor het grote snelwegproject bij de A15 bij Nijmegen, die wordt doorgetrokken naar de A12. Daar haakten bouwbedrijven VolkerWessels en BAM af bij de tender van Rijkswaterstaat. (NRC)