Opinie

m/v van de week

Wie

Thierry Henri Philippe Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD).

Waarom

FvD werd deze week de grootste partij bij de Provinciale Staten-verkiezingen. Eindelijk een politicus met een verhaal, al zou dat verhaal in de Duitse versie tot koude rillingen leiden. FvD wil weer trots zijn op de eigen beschaving, weer baas zijn in eigen land. Universiteiten, journalisten en vooral de bestuurderskliek hebben een grote crisis veroorzaakt, een cultureel en spiritueel vacuum dat wordt gevuld met duurzaamheidsafgoderij en klimaathekserij. Wij zijn erfgenamen van de grootste beschaving ooit, met de mooiste muziek en de mooiste gebouwen. Wij hebben ijstijden overleefd en mammoeten gevloerd. Dus!

Hoe

Heb de brede lach benadrukt door alles eromheen een tint te geven. De opwinding van het moment zorgt voor de warme kleuren in het gezicht.