In beeld

Londen protesteert tegen de Brexit

De Brexit-datum mag dan zijn verschoven, een uitweg uit de impasse is nog niet in zicht. Reden voor duizenden mensen om zaterdag in Londen de straat op te gaan en een tweede referendum te eisen.
Honderdduizenden demonstranten zijn zaterdag in Londen op de been om een tweede Brexit-referendum te eisen.
Foto Niklas Halle'n/AFP
De Eurogezinde betogers willen zo'n volksraadpleging, omdat ze dan de kans krijgen het Verenigd Koninkrijk met hun stem binnen de EU te houden.
Foto Kevin Coombs/Reuters
Afgelopen vrijdag wist premier May uitstel van de Brexit-datum af te spreken met de EU. Het VK treedt nu op 12 april uit, ténzij May haar deal door het Lagerhuis weet te krijgen. Dan verschuift de Brexit-datum naar 22 mei.
Foto Dylan Martinez/Reuters
Een betoger heeft haar windhond uitgedost in een EU-gezinde outfit.
Foto Kirsty Wigglesworth/AP
De Brexit-impasse duurt al maanden voort. Premier May heeft twee keer tevergeefs geprobeerd haar in Brussel afgesproken deal door het parlement te krijgen. Intussen dreigt een No Deal-Brexit.
Foto Kirsty Wigglesworth/AP
Een petitie die de regering oproept de Brexit helemaal af te blazen, is intussen ruim 4,3 miljoen keer ondertekend. De regering moet nu met een officiële reactie komen.
Foto Henry Nicholls / Reuters
May kan haar deal overigens alleen voor de derde keer ter stemming brengen als het akkoord inhoudelijk is gewijzigd. Lagerhuis-voorzitter John Bercow besliste deze week dat hij een stemming over een ongewijzigde deal niet zal toelaten.
Foto Facundo Arrizabalaga/EPA
Een demonstrant met een masker van koningin Elizabeth.
Foto Tim Ireland/AP
De kans dat het Lagerhuis de deal van May bij een eventuele derde stemming wel goedkeurt, lijkt zeer klein.
Foto Kevin Coombs/Reuters
De grote meerderheid van de parlementariërs heeft nog altijd dezelfde bezwaren tegen Mays akkoord. EU-gezinden vinden de Brexit die de deal voorstaat te hard, terwijl Brexiteers juist vrezen dat het VK door het akkoord te lang vast blijft zitten aan de EU.
Foto Dylan Martinez/Reuters