Federal reserve board

Trump nomineert voormalig campagneadviseur voor Fed

De Amerikaanse president Trump nomineert zijn voormalige campagneadviseur Stephen Moore voor een zetel in de Federal Reserve Board. Dat maakte de president vrijdag bekend via Twitter. De 59-jarige econoom Moore schreef vorig jaar het boek Trumponomics. Volgens Trump is Moore een „uitstekende keuze” voor de centrale bank. Moore, verbonden aan de conservatieve Heritage Foundation, is een uitgesproken criticus van de Fed. Hij vindt dat het beleid van de centrale bank de economische groei remt door renteverhogingen. De nominatie van Moore moet nog worden bekrachtigd door de Senaat. Er is nog een vacature voor het Fed-bestuur. Bronnen rond het Witte Huis noemen tegenover persbureau Reuters de naam van de prominente republikein en pizza-ondernemer Herman Cain. (NRC)