Wielrennen

Mathieu van der Poel stapt alweer op de fiets na harde valpartij in Belgische koers

Wielrenner Mathieu van der Poel beseft een dag na zijn zware crash in de finale van Nokere Koerse terdege dat hij veel geluk heeft gehad. „Als je ziet met welke snelheid we vielen, dan ben ik heel goed weggekomen. Het had veel erger kunnen zijn.” Van der Poel kwam er vanaf met kneuzingen en schaafwonden. De tweevoudig wereldkampioen veldrijden zat donderdag al weer op de fiets om het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen. „Inderdaad, misschien is dat wel een mirakel. Mijn heup doet het meeste pijn, maar het mag geen excuus zijn de komende weken.” De renner weet zich van zijn crash weinig te herinneren. „Ik heb die val niet echt beleefd. Op de televisiebeelden zag ik later dat mijn achterwiel aangetikt werd en ik tegen de grond ging. De eerste momenten na de val waren pijnlijk. Normaal sta ik snel weer op, maar dat lukte nu niet. Ik vreesde even het ergste, maar in de ambulance voelde ik al dat mijn blessures niet al te ernstig waren.” Van der Poel wil de komende weken onder meer Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen rijden. Zondag verschijnt hij aan de start van de GP Denain. (ANP/Belga)