Voetbal

Noord-Ierland trapt af met zege op Estland, België verslaat Rusland

In de groep van het Nederlands elftal is ook Noord-Ierland de EK-kwalificatie begonnen met een overwinning. De ploeg van bondscoach Michael O’Neill was op Windsor Park in Belfast met 2-0 te sterk voor Estland. De doelpunten vielen na rust en kwamen op naam van Niall McGinn en aanvoerder Steven Davis (strafschop). België is met een solide thuiszege begonnen aan de EK-kwalificatie. De nummer drie van het WK 2018 versloeg Rusland in Brussel met 3-1. Eden Hazard scoorde twee keer. Aleksandr Golovin moest bij de Russen in de laatste minuut nog van het veld na zijn tweede gele kaart. Kroatië won de eerste groepswedstrijd tegen Azerbeidzjan moeizaam. De WK-finalist van vorig jaar zegevierde in Zagreb met 2-1. Andrej Kramaric maakte in de 79ste minuut het winnende doelpunt. (ANP)