voetbal

Dennis Bergkamp terug als trainer bij de beloften van Almere City FC

Oud-Ajacied Dennis Bergkamp (49) is weer actief in de voetballerij.Hij is donderdag aan de slag gegaan bij eerste-divisieclub Almere City FC. Bergkamp gaat enkele dagen per week de veldtrainingen van Jong Almere City FC verzorgen. Hij neemt deze taken deels over van Ivar van Dinteren, die zich als assistent-trainer de komende periode meer op het eerste elftal richt. De oud-international blijft in elk geval tot het einde van het seizoen bij het beloftenteam betrokken. Van Dinteren blijft eindverantwoordelijk. Bergkamp werd in december 2017 als assistent-trainer bij Ajax op non-actief gesteld, samen met hoofdtrainer Marcel Keizer en de andere assistent-trainer Hennie Spijkerman. Ruim een half jaar later werd zijn arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Ajax ontbonden. (ANP)