Thuiskok

Kersenmarshmallows

marshmallow
marshmallow

Het is nog geen kersentijd, maar deze marshmallows klinken heerlijk. U kunt ze met bosbessen of ander rood fruit maken. Ze zijn wel wat bewerkelijk. Volgens het boek presenteerde Marie Antoinette ze verscholen in een bos rozen. Als dát geen indruk maakt.

Mix de bessen in een keukenmachine tot een zachte puree. Druk de puree door een fijne zeef om de restanten van schillen en zaadjes te verwijderen. Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water. Meet een deciliter puree af en verwarm dit met de suiker in een steelpan. Laat het vijf tot negen minuten doorkoken tot de siroop een temperatuur van 120 graden bereikt. Gebruik een suikerthermometer. Neem de steelpan van het vuur. Knijp het water uit de gelatine en roer deze door de bessensiroop. Klop het eiwit met de acaciahoning stijf. Meng al kloppend de warme siroop door de meringue en blijf kloppen tot de meringue is afgekoeld. Doop wat keukenpapier in neutrale olie en wrijf een dunne laag olie op een vel bakpapier. Leg de marshmallowmassa op het papier en strijk deze uit tot een laag van 2 centimeter dik. Laat de massa tot de volgende dag bij kamertemperatuur rusten. Snijd de plaat in blokjes en wentel deze door de suiker.