Speciaal aanklager Mueller-onderzoek naar mogelijke samenwerking Trump en Rusland is afgerond

Speciaal aanklager Robert Mueller heeft vrijdag zijn langverwachte onderzoek naar mogelijke samenwerking van de Trump-campagne met de Russische regering gestuurd naar minister van Justitie William Barr. De minister heeft in een brief aan de leiders van Republikeinen en Democraten in beide huizen laten weten dat hij „zoveel mogelijk openheid” zal betrachten waar het de bekendmaking van de inhoud van het rapport betreft. Hij zinspeelde in de brief op het openbaren van de belangrijkste conclusies dit weekend. In een reactie uit het Witte Huis twitterde woordvoerder Sarah Sanders: „De volgende stappen zijn aan minister Barr.” Het Witte Huis is pas vrijdagmiddag op de hoogte gesteld van de komst van het rapport. Trumps advocaat Giuliani was „blij” dat het onderzoek is afgerond. Amerikaanse media spreken van een „uitvoerig” rapport.

Lees alles over het onderzoek in ons dossier.

Meer nieuws en achtergrond op nrc.nl