‘Online prikbord Pinterest gaat naar de beurs’

Pinterest heeft maandelijks zo’n 250 miljoen actieve gebruikers. Het techbedrijf heeft nog geen datum voor de beursgang bekendgemaakt.

Een banner van Pinterest op het gebouw van de New York Stock Exchange.
Een banner van Pinterest op het gebouw van de New York Stock Exchange. Foto Getty

Het sociale medium Pinterest gaat naar de beurs. Alle benodigde papieren zijn inmiddels ingeleverd bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Er is nog geen datum genoemd, Pinterest schrijft de beursgang “zo snel mogelijk” te willen maken. Volgens persbureau Bloomberg zal dit vermoedelijk in april gebeuren.

Hoeveel geld Pinterest op wil halen, is nog niet duidelijk. Volgens bronnen van Bloomberg zou het bedrijf zo’n 1,5 miljard dollar kunnen krijgen voor de stukken die het aanbiedt. De totale waarde van Pinterest komt daarmee uit op zo’n 12 miljard dollar.

Lees ook: Wie durft er in 2019 nog naar de beurs?

Pinterest heeft ruim 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers, een aantal dat volgens het bedrijf sinds begin 2016 vrijwel ieder kwartaal toeneemt. Vorig jaar zette het ‘online prikbord’ ruim 775 miljoen dollar om.

De aankondiging van de beursgang komt niet compleet onverwacht. Pinterest, in 2010 opgericht in San Francisco, zou al maanden bezig zijn met de voorbereidingen. Het bedrijf gaat hierin mee met een trend, verwacht wordt dat meer techbedrijven dit jaar de stap naar de beurs zullen maken. Hiermee nemen zij wel een risico: techbedrijven als Snap, Dropbox en Spotify gingen onderuit sinds hun debuut op Wall Street.