Khalid Amakran

‘Nu ben ik even klaar met auditie doen’

In de rubriek Jong! vertellen pubers over zichzelf, de wereld en elkaar. Deze week: Nasir Regales (12). Aanmelden? Mail pubers@nrc.nl.

Rapper

„Mijn vader was rapper voor mijn geboorte. Hij rapte met drie vrienden. Ze hebben een liedje gemaakt, dat staat op YouTube. Zo kan ik toch nog zien hoe mijn vader rapte. Hij is nu manager, in het weekend ga ik vaak mee naar optredens van zijn groep. Toen ik vijf was kreeg mijn vader een relatie met een andere vrouw en had ik een stiefbroer en een stiefzusje. Toen ik negen was eindigde de relatie en zag ik hen ook niet meer. Daar was ik een tijdje wel verdrietig over. Ik wil later een vrouw en twee kinderen. Met één kind ben ik natuurlijk ook superblij, maar ik vind het toch iets te weinig. Al vind ik enig kind zijn zelf wel fijn. Ik heb alles dubbel omdat mijn ouders gescheiden zijn én alle aandacht is voor mij.”

The Bodyguard

„Ik heb in een musical gespeeld, The Bodyguard. Het was wel groot, Romy Monteiro speelde er ook in. Iemand kwam bij ons thuis, zag een foto van mij en zei wow, hij is waarschijnlijk perfect voor The Bodyguard. Toen ik het hoorde zei ik eerst: ‘Mam. Waar haal je het vandaan. Ik kan toch niet acteren, zingen, dansen?’ Ik zat op voetbal en judo. Maar het bleek dat ik het allemaal wel kon. Ik had een hoofdrol. Er was een moment dat ik vooraan moest staan en gaan dansen, en één scène dat ik alleen danste, met een auto. Iedereen keek dan dus naar mij. Ik heb de rol zeker meer dan dertig keer gespeeld.”

Buitenspelen

„Ik heb nog audities gedaan voor andere musicals, maar toen was ik het niet geworden. Bij The Lion King was ik door heel veel rondes gekomen, tot mensen uit Amerika zeiden dat ik te jong was. Eigenlijk was ik heel boos. Ik had mijn best gedaan en toen moest ik stoppen. Terwijl ze aan het begin ook wisten hoe oud ik was. Bij On your feet! over Gloria Estefan lag het aan mijn huidskleur, ik was te donker. Ik dacht: nu ben ik er even klaar mee. Ik heb wel theaterles. Daar kan je helemaal los gaan, je hoeft je niet te schamen, je niet in te houden. Niets is goed, niets is fout – dat vind ik zo fijn aan theater. Ik zit ook op freerunnen, pianoles en kickboksen maar ik denk dat ik iets ga laten vallen. Het is te veel. Ik vind het soms vervelend dat ik niet gewoon kan buitenspelen met vrienden.”

Khalid Amakran
Khalid Amakran
Khalid Amakran
Khalid Amakran

Exotisch maal

„Mijn ene opa en oma wonen op Curaçao, de andere in Breda. Ik zie mijn familie niet vaak, maar als ik ze zie ben ik altijd wel blij. We worden hartelijk ontvangen met best wel een exotisch maal. Mijn opa en oma in Breda zijn in Marokko geboren. Daar wil ik nog even iets over zeggen, als het mag. Omdat er terroristische aanslagen zijn, denken veel mensen dat alleen moslims dat doen. Ik ben deels Marokkaans. Dan denk ik: moet ik daar wel trots op zijn? Soms wou ik dat ik niet die afkomst had.”