Noord-Holland

‘Paul Scheffer wordt géén informateur ’

Hoogleraar en NRC-columnist Paul Scheffer spreekt tegen dat hij informateur wordt in Noord-Holland namens Forum voor Democratie. Hij spreekt beweringen van FvD-leider Thierry Baudet tegen. „Daar klopt niets van”, zegt Scheffer. Hij sprak met Baudet en dacht „in volstrekte onafhankelijkheid” een gesprek te gaan voeren met de lijsttrekker van FvD, Johan Dessing. „Dat wil ik best doen. Het is helemaal niet de bedoeling dat ik meer ga doen. Ik zou niet eens weten hoe dat moet.” Baudet had op Twitter gemeld dat Scheffer in namens FvD verkennende gesprekken zou voeren voor een „constructief Provinciaal bestuur”. FvD haalde in Noord-Holland evenveel zetels als de VVD en GroenLinks (9) maar het grootste deel van de stemmen: 15,5 procent. Scheffer is als hoogleraar verbonden aan Tilburg University. Baudet en Scheffer kennen elkaar uit de academische wereld. Baudet werkte korte tijd als postdoc voor Scheffer. Oud-minister van Binnenlandse Zaken en VVD’er Hans Wiegel zal optreden als informateur voor Zuid-Holland. (NRC)