hockey

Coach Graham Reid ontslagen bij Amsterdam na slechte resultaten

Hockeyclub Amsterdam heeft coach Graham Reid van het mannenteam ontslagen. Volgens het bestuur is verandering noodzakelijk vanwege de tegenvallende resultaten. Bovendien heeft de Australiër, die in de zomer van 2016 begon bij Amsterdam, aangegeven dat hij op korte termijn mogelijk buiten Nederland aan de slag gaat. „De combinatie van deze factoren heeft geleid tot dit besluit'', aldus een verklaring van de club. Volgens de website hockey.nl is Reid een belangrijke kandidaat om bondscoach te worden van India. De Australische oud-international is sinds december 2016 ook assistent-bondscoach bij de Nederlandse mannenploeg. Jan Jorn van ’t Land en assistent-coach Joost Bitterling maken het seizoen af. Amsterdam staat momenteel zesde in de hoofdklasse. (ANP)