Gökmen T.

Verdachte Utrechtse schietpartij handelde vermoedelijk alleen

Schietpartij Utrecht Gökmen T. wordt verdacht van drievoudige moord met terroristisch oogmerk. „We sluiten geen opties uit.”

De verdachte van de schietpartij in Utrecht maandag, waarbij drie mensen om het leven kwamen en zeven anderen gewond raakten, handelde hoogstwaarschijnlijk alleen. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) donderdag in een persbericht. De 37-jarige Gökmen T. zal nog worden onderzocht door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hij wordt vrijdag voorgeleid. De rechter-commissaris besluit dan of hij langer moet vastzitten. Het is niet duidelijk of T. handelde vanuit enkel een terroristisch motief of dat de actie „voortkwam vanuit persoonlijke problematiek in combinatie met een geradicaliseerd gedachtengoed”, zo schrijft het OM. Er is geen relatie gevonden tussen de verdachte en de slachtoffers. Er zit nog een tweede verdachte vast, een man (40) uit Utrecht. (NRC)