Elf arrestaties Duitsland op verdenking voorbereiding aanslag

De verdachten hadden vermoedelijk een auto en wapens willen gebruiken om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

De verdachten werden tijdens invallen van de Duitse politie in de deelstaten Hessen en Rijnland-Palts op vrijdagochtend opgepakt.
De verdachten werden tijdens invallen van de Duitse politie in de deelstaten Hessen en Rijnland-Palts op vrijdagochtend opgepakt. Foto iStock

Bij de Duitse stad Frankfurt zijn vrijdag elf mensen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanval. De verdachten hadden vermoedelijk een auto en wapens willen gebruiken om zoveel mogelijk ‘ongelovige’ slachtoffers te maken. Dat meldt de Duitse krant die Welt.

De verdachten zijn allemaal tussen de 20 en 42 jaar. Zij werden tijdens invallen van de Duitse politie in en rondom Frankfurt, in de deelstaten Hessen en Rijnland-Palts, op vrijdagochtend opgepakt. Over de nationaliteit van de tien is nog niets bekendgemaakt. De hoofdverdachten zijn een 21-jarige man uit Offenbach en twee 31-jarige broers uit Wiesbaden. De drie zouden banden hebben gehad met de salafistische gemeenschap rondom Frankfurt.

Volgens die Welt zou de groep al contact hebben gehad met wapenhandelaren en een groot voertuig hebben gehuurd om een eventuele aanslag mee te plegen. De politie legde bij de invallen beslag op ongeveer 20.000 euro in contanten. Hoe concreet de plannen de verdachten precies waren, is nog onduidelijk.