In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Kinderen op een plein in het dorp Icoli, aan de rand van de Comorese hoofdstad Moroni. Dit weekend vinden verkiezingen plaats in de Unie der Comoren, een staat die betaat uit drie eilanden. Moroni ligt op het eiland Grande Comore. De kinderen hebben net gezwommen in een openbaar zwembad.
Foto Gianluigi Guercia / AFP
Een toeschouwer op de tribune bij een regionale kampioenswedstrijd voor rolstoelbasketbal in de stad Vladivostok, in het verre oosten van Rusland.
Foto Yuri Maltsev / Reuters
Afgelopen maandag gebruikte de Turkse oproerpolitie een waterkanon om betogers uit elkaar te drijven in Diyarbakir. De demonstranten waren de straat op gegaan uit protest uit boosheid over de dood van een Koerdische gevangene.
Foto Sertac Kayar / Reuters
Een stelletje maakt een wandeling over het lenteijs dat over de bevroren rivier de Jenisej ligt. Deze foto is gemaakt net buiten de stad Krasnojarsk, de derde stad van Siberië.
Foto Ilya Naymushin / Reuters
De Britse koningin Elizabeth en Catherine, de hertogin van Cambridge en vrouw van prins William, brachten dinsdag samen een bezoek aan King's College, een universiteit in Londen. Ze waren de belangrijkste gasten bij de officiële opening van een nieuw gebouw van de universiteit in het zogeheten Bush House, het voormalige hoofdkantoor van de BBC in de Britse hoofdstad.
Foto Paul Grover / AFP
Agenten bij de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht, waar maandag een schietpartij plaatsvond. Drie mensen kwamen om, meerdere anderen zijn gewond geraakt. Verdachte Gökmen T. is vrijdag voorgeleid en heeft bekend.
Foto Ricardo Smit / ANP
De verdachte van de schietpartij in Utrecht, Gökmen T., werd na een klopjacht gearresteerd. Hij hield zich een tijd lang schuil in een flat. Op deze foto is te zien hoe een team van de politie dat flatgebouw in de gaten hield. Bij de klopjacht op de dader werd ook een drone ingezet.
Foto David van Dam
Peter Robinson, de advocaat van Radovan Karadzic, geeft voor het gebouw van het Joegoslaviëtribunaal commentaar op de uitspraak tegen zijn cliënt. Karadzic werd woensdag tot levenslang veroordeeld voor zijn rol als politiek brein achter de etnische zuiveringen in Bosnië. Robinson was duidelijk niet de enige die de uitspraak had afgewacht: achter hem staan de 'Moeders van Srebrenica', die de uitkomst van het hoger beroep als overwinning vierden.
Foto Piroschka van de Wouw / Reuters
Fatima Ibrahim Hadi is 12 jaar oud. Ze weegt maar 10 kilogram en is zwaar ondervoed, als gevolg van de oorlog in Jemen en het tekort aan humanitaire hulp in het land. Ze zit op een bed in een medische kliniek in Aslam, zo'n 100 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Sana.
Foto Khaled Abdullah / Reuters
Golven klotsen tegen de Malecón, de kilometers lange boulevard in de Cubaands hoofdstad Havana. Er passeert een taxi, een klassiek Amerikaans model.
Foto Ramon Espinosa / AP
Vorig weekend kwamen tientallen nudisten samen in San Francisco. Deze man, die zich aan de fotograaf voorstelde als 'Woody', was op het moment dat de foto werd genomen op weg naar de start van de Nude Love Parade.
Foto Josh Edelson / AFP
Pakistaanse commando's oefenen alvast hun demonstratie parachutespringen. Zaterdag is het Yaum-e-Pakistan, de nationale feestdag van de republiek in Pakistan, waarop wordt herdacht dat tussen 22 en 24 maart 1940 tijdens een conferentie de Pakistan-resolutie werd aangenomen. Op 23 maart 1956 werd de eerste islamitische republiek ter wereld uitgeroepen, waarop in die resolutie al werd vooruitgelopen.
Foto Farooq Naeem / AFP
Het aquarium van David Riveros, een Venezolaan van 62 jaar oud, is leeg. Riveros woont in het centrum van Caracas, Venezuala . Het land is de afgelopen maanden in een politieke crisis gestort en er is groot tekort aan medicijnen, voedsel en stroom en water. Riveros vertelde dinsdag aan de fotograaf: "Ik zit volledig zonder water. Ik heb vandaag zelfs al het water opgemaakt dat ik nog had opgeslagen en op de een of andere manier kon gebruiken."
Foto Carlos Garcia Rawlins / Reuters
Mensen keren terug naar de wijk Praia Nova in de stad Beira. Die Mozambikaanse havenstad werd zwaar getroffen door de cycloon Idai. Na de natuurramp in Zuidelijk Afrika, die ook Zimbabwe en Malawi trof, staat het dodental op zeker 557.
Foto Josh Estey / Reuters
Scherven ijs op het bevroren Michiganmeer. Dat is gefotografeerd vanaf de pier van South Haven, een stad in de Amerikaanse staat Michigan.
Foto Joel Bissell / AP
Deze mannen maken deel uit van de Druid Order, de priesterstand in het oude Keltische natuurgeloof. Zij kwamen woensdagavond samen op de historische locatie Tower Hill in Londen, voor een ceremonie ter viering van de lente-equinox. Op dat punt zijn de dag en nacht even lang. De equinox in maart duidt het begin van de lente aan. Al sinds 1717 houden druïdes dergelijke publieke ceremonies in Londen.
Foto Neil Hall / EPA