Wielrennen

Mathieu van der Poel valt in Nokere Koerse, Cees Bol wint

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft geen zware blessure overgehouden aan een valpartij in de Belgische eendagswedstrijd Nokere Koerse. De Nederlands kampioen op de weg ging door een stuurfout van een andere renner in de laatste honderden meters onderuit en kwam vervolgens hard in botsing met een renner die over hem heen viel. Van der Poel (24) werd op een brancard in de ambulance gereden en naar het ziekenhuis gebracht. Zijn ploeg Corendon-Circus liet een uur na de tumultueuze finale weten dat de wereldkampioen veldrijden niets gebroken heeft en dat hij normaal gesproken zijn beoogde programma in het voorjaar kan vervolgen. Van der Poel debuteert dit jaar in de Vlaamse voorjaarswedstrijden en wil onder meer starten in Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Goldrace. De zege in Nokere Koerse ging naar Cees Bol van Sunweb. De 23-jarige Nederlander bleef de Duitse sprinter Pascal Ackermann voor en volgde de dit jaar afwezige Fabio Jakobsen op als winnaar. „Het leek op de laatste vijftig meter wel een sprint van de stervende zwaan”, sprak Bol na afloop. „Maar het is gelukt en dat geeft veel voldoening.” (ANP)