Voetbal

Van Marwijk voor vier jaar bondscoach van Verenigde Arabische Emiraten

Bert van Marwijk gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij tekent een contract voor vier jaar, donderdag wordt hij officieel voorgesteld. De Verenigde Arabische Emiraten staan op nummer 67 van de wereldranglijst. Het land deed in 1990 voor het laatst mee aan een WK, maar kwam toen niet verder dan de groepsfase. De 66-jarige Van Marwijk was van 2008 tot 2012 bondscoach van Oranje, dat in 2010 onder zijn leiding tweede werd op het WK in Zuid-Afrika. Momenteel werkt Van Marwijk voor PSV, als adviseur van hoofdtrainer Mark van Bommel. In het verleden was hij clubtrainer bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV. Van 2015 tot en met 2017 coachte Van Marwijk de nationale ploeg van Saoedi-Arabië, tijdens het WK 2018 het team van Australië.(NRC)