Thuiskok

Spaghetti alla Trapanese

Sophia Loren, zij behoeft geen introductie, inspireerde de auteurs van het boek tot dit pastagerecht. De Italiaanse ster zei eens ‘everything you see, I owe to spaghetti’. Nu ben ik dol op spaghetti, maar haar vormen krijg ik er niet van, helaas. Overigens heeft Loren zelf ook kookboeken geschreven.

Kook de spaghetti al dente in ruim, lichtgezouten water. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan terwijl de pasta kookt.

Hak de amandelen fijn in een keukenmachine en doe ze in een grote kom. Hak de knoflook en basilicumblaadjes met een paar eetlepels olijfolie in de keukenmachine fijn en voeg ze toe aan de amandelen.

Voeg de geraspte mozzarella en de cherrytomaten toe. Knijp met je handen de cherrytomaten stuk en meng de ingrediënten goed door elkaar.

Stort de versgekookte pasta met een beetje kooknat erbij en schep alles om. Breng zo nodig op smaak met zout en serveer direct.