The Good Fight en andere series van week 12

Online videodiensten Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen.

Scène uit de Videoland-serie The Good Fight 3.
Scène uit de Videoland-serie The Good Fight 3.

The Good Fight 3

‘Is een tv-serie goed als niemand erover praat?’, kopte de Amerikaanse site The Ringer naar aanleiding van het nieuwe seizoen The Good Fight. Want ondanks sterke recensies heeft het grote publiek deze advocatenserie nog niet gevonden. Daar komt met het derde seizoen misschien verandering in. The Good Fight, een spin-off van The Good Wife, mixt politiek met advocatuur en volgt sterke progressieve vrouwen in het Trump-tijdperk. Met Christine Baranski als Diane Lockhart. Videoland, elke vrijdag een aflevering.

The OA Part II

Het eerste seizoen van The OA viel eind 2016 op door onvoorspelbare plotwendingen, een bijzondere vertelstructuur en een krankzinnige dansscène. Het verhaal begon met de terugkeer van een jonge vrouw die lang vermist was. De grote ambities van de scifi-serie werden niet waargemaakt, maar toch heeft het tweede deel potentie. Veel vertellen over het nieuwe seizoen is lastig, want makers Brit Marling (tevens een hoofdrol) en Zal Batmanglij maken het deze keer nog gekker. Netflix, acht afleveringen (vanaf 22 maart).

Delhi Crime

Delhi Crime is een Indiase misdaadserie van Netflix over de waargebeurde Nirbhaya-zaak uit 2012. Delhi staat na een groepsverkrachting op zijn kop en opsporingsambtenaar Vartika Chaturvedi gaat op zoek naar de daders. Netflix, Zeven afleveringen.