Rouw

Stille tocht en huilende Nijntjes

Foto Rob van Dullemen

In een van de hofjes van een nieuwbouwwijk in Utrecht Terwijde hangen elf vlaggen halfstok. Hier komt Rinke Terpstra (49) niet meer thuis. Hij is een van de dodelijke slachtoffers van de schietpartij van maandag. Rinke Terpstra trainde jonge voetballers, was leraar en vader van drie kinderen. Hij nam de tram om zijn auto op te halen uit de garage. De kantine van voetbalclub DESTO in Vleuten is open voor mensen die het condoleanceregister voor Rinke Terpstra willen tekenen.

Op een broodjeszaak in Vianen is een wit A4’tje op de deur geplakt. Wegens een sterfgeval zijn ze gesloten. Mensen die vaak in het winkelcentrum kwamen, kennen de 19-jarige Roos Verschuur, want vriendelijk zijn ging haar heel natuurlijk af. Volgens een vriend had ze maandag de tram terug naar huis gepakt omdat ze iets was vergeten. Hij zegt dat Roos Verschuur de persoon die als eerste werd neergeschoten wilde helpen.

Ergens anders in Utrecht wordt gerouwd om een 28-jarige man. Nabestaanden willen liever niet dat zijn naam in de media komt.

Onder een boom bij de plek waar het schietincident plaatsvond is een herdenkingsplek. Hier komen vooral Utrechters die de slachtoffers niet kenden hun medeleven tonen. Kinderen uit de buurt maakten tekeningen van huilende Nijntjes.

Vrijdagavond is er een stille tocht in Utrecht.