Criminaliteit Eis: levenslang voor wrede ‘tatoeage-moord’ op Onno Kuut

Onno Kuut werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland
Onno Kuut werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland Foto Robin Utrecht / ANP

Justitie wil dat de vier mannen die verdacht worden van de moord op Onno Kuut levenslange celstraffen krijgen. Het zwaar toegetakelde lichaam van de 30-jarige Enschedeër Kuut werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Kuut zou deel hebben uitgemaakt van de bende waar de vier ook bij horen. Volgens het Openbaar ministerie is Kuut destijds doodgemarteld. Net als de vier verdachten droeg Kuut een grote tatoeage met Chinese tekens op zijn rug. Justitie houdt rekening met een „koelbloedige interne afrekening”, mogelijk omdat hij geld had gestolen. Ook was hij mogelijk getuige van een dubbele moord die werd uitgevoerd door de bende in Leiderdorp. Omdat de mannen eerder zijn veroordeeld voor ernstig geweld, is volgens het OM „een zeer hoge straf op zijn plaats”. (NRC)