Autosport

Gemeente Zandvoort bereid om 4 miljoen euro te investeren in terugkeer Formule 1

De gemeente Zandvoort gaat in de komende drie jaar maximaal 4 miljoen euro investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar de stad. Het geld is bedoeld om het circuit „optimaal” bereikbaar te maken voor bezoekers. Het besluit wordt later deze maand voorgelegd aan de gemeenteraad. Er wordt nu een verkeersplan ontwikkeld om ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk naar het circuit kunnen komen. Een deel van het budget wordt ook besteed aan de organisatie van andere evenementen tijdens de race. De gemeente wil de investering betalen door de toeristenbelasting met 50 cent per nacht te verhogen. Ook wordt een miljoen euro ingelegd uit de huidige begroting. Het circuit van Zandvoort overlegt met de organisatie van de Formule 1 om in 2020 weer een race te kunnen organiseren. De eigenaren van het circuit hebben tot 31 maart om de begroting rond te krijgen. (NRC)