Wielrennen

Team Sky gaat vanaf mei verder als Team INEOS

Wielerploeg Team Sky gaat vanaf 1 mei verder als Team INEOS. INEOS is een Brits chemiebedrijf, dat in handen is van de steenrijke zakenman Sir Jim Ratcliffe. Mediabedrijf Sky maakte eind 2018 bekend te willen stoppen als sponsor. Bij Team Sky staan onder anderen Tourwinnaars Geraint Thomas en Chris Froome en de Nederlanders Wout Poels en Dylan van Baarle onder contract. Tijdens de Ronde van Yorkshire, die op 2 mei van start gaat, maakt de nieuwe ploeg van INEOS zijn debuut. Het team komt te vallen onder Tour Racing Limited, het bedrijf waar Ratcliffe eigenaar van is. Het privévermogen van Ratcliffe wordt geschat op ruim 24 miljard euro.

De Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft dinsdag de etappekoers Tirreno-Adriatico gewonnen. In het algemeen klassement hield hij Adam Yates, die de beslissende tijdrit met een voorsprong van 25 seconden als leider inging, één seconde achter zich. De Belg Victor Campenaerts was de snelste in de tijdrit van 10 kilometer aan de oostkust van Italië. (ANP)